اهمیت سیستم برق اضطراری

در دنیای امروز وابستگی به برق مسئله ای گریز ناپذیر برای یکایک افراد است. از طرفی دیگر همواره امکان قطع برق بر اثر حوادث مختلف از جمله حوادث طبیعی همچون بادهای شدید تا بارگذاری بیش از حد مجاز ترانسفورماتور ها وجود دارد و این مسئله با توجه به موقعیت و شرایط موجود می تواند بسیار آزار دهنده باشد و گاها موجب وارد آمدن خسارات سنگین مالی نیز گردد. لذا وجود یک سیستم برق اضطراری کارآمد در ساختمان ها می تواند بسیار حائز اهمیت باشد و از بروز مسائل و مشکلات عدیده ای جلوگیری نماید.

انواع سیستم برق اضطراری

سیستم های برق اضطراری را می توان به دسته کلی اینورتور ها و ژنراتور ها تقسیم بندی نمود که انتخاب هر یک از این سیستم ها وابسته به نیاز برقی و هدف می باشد.

اینورتورها سیستم های کوچکی در مقایسه با ژنراتورها می باشند که می توان با استفاده از باطری ماشین و یا یک باطری با ظرفیت بالا از آن ها استفاده نمود. این دسته از سیستم های برق اضطراری جواب گوی حداقل ها خواهند بود و می توان از آنها برای روشنایی محدود محیط ، شارژ تلفن همراه و نهایتا استفاده از یک فن بهره برد. در نقطه مقابل این تامین محدود برق، اینورتورها دارای مزایایی چون عدم ایجاد سرو صدا و عدم نیاز به تعمیر و نگهداری پیچیده می باشند.

سیستم برق اضطراری اینورتر

در مقابل اینورترها، ژنراتورها از توان بالاتری بر خوردار می باشند و دارای انواع مختلفی از نظر وات، نوع موتور، سوخت و … هستند. همچون اینورتورها انتخاب ژنراتور نیز وابسته به هدف و نیاز برقی می باشد. به طور مثال تجهیزاتی همچون لامپ ها، تلویزیون ها، کامپیوتر ها و حتی برخی از تجهیزات آشپزخانه هم چون مایکروویو ها به توان مصرفی زیر 1000 وات نیازمند می باشند و استفاده از یک ژنراتور کوچک 1000 وات جوابگو نیاز های برقی مشابه خواهد بود. اما با گسترده تر شدن نیاز برقی و نیاز به روشن ماندن وسایلی هم چون یخچال ها، آبگرمکن های برقی و دستگاه های تهویه مطبوع نیاز است از ژنراتورهای قدرمندتری استفاده شود.

در مقابل ویژگی مطرح شده در خصوص ژنراتورها نیاز است مسائلی چون سر و صدا موتور ، نیاز به تامین و ذخیره سوخت و نیاز به تعمیر و نگهداری موتور را مد نظر قرار گیرد.

ژنراتور

روش های استفاده از ژنراتورها

برای استفاده از برق تامین شده توسط ژنراتور دو راهکار وجود دارد.

1) استفاده از سیم های رابط و تامین برق تجهیزات خاص : اصلی ترین ویژگی این روش سادگی استفاده از آن می باشد.

2) سیم کشی ژنراتور و اتصال به تابلو برق و در نتیجه تامین برق برای تمامی تجهیزات برقی : برای اتصال ژنراتور به تابلو برق نیاز است این کار توسط یک برقکار صورت پذیرد. در هنگام استفاده از ژنراتور اطمینان از اتصال به زمین ژنراتور بسیار حائز اهمیت می باشد. در این روش استفاده از سیستم اینترلاک برای قطع ارتباط سیستم برق با شبکه برق شهری نیز کاملا ضروری است.

نکات مهم در هنگام استفاده از سیستم های برق اضطراری

در هنگام استفاده از سیستم های برق اضطراری برای وسایل برقی حساس نیاز است از تجهیزات حفاظت در برابر اضافه ولتاژ استفاده شود. همچنین برای تجهیزاتی همچون کامپیوترها نیاز به UPS نیز می باشد. استفاده از این قبیل تجهیزات از وارد آمدن ولتاژ بالا و آسیب به وسایل جلوگیری می کند.

در هنگام استفاده از سیستم های برق اضطراری توجه به مجموع برق مصرفی بسیار حائز اهمیت است و تا حد امکان باید از استفاده همزمان تجهیزات پر مصرف هم چون تلویزیون و مایکروویو به ویژه در هنگام استفاده از تجهیزات برق اضطراری با وات پایین خودداری نمود. مدیریت مصرف این امکان را به شما می دهد تا بتوانید از ژنراتور با میزان وات پایین تر و در نتیجه قیمت کمتر  استفاده نمایید.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید:

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سایر مقالات

  • برای عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.
مجموعه گیتی هوم
ارسال پیام در واتس اپ