از دیرباز آشپزخانه به عنوان یکی از اصلی ترین مکان های هر خانه مطرح می شود و امروزه با توجه به عمومیت آشپزخانه های اپن، اهمیت آن چندین برابر شده است. کابینت آشپزخانه از جمله اصلی ترین ارکان هر آشپزخانه می باشند و همواره انتخاب سبک مناسب کابینت می تواند تاثیر قابل توجهی را بر چشم نوازی دکوراسیون داخلی خانه داشته باشد. از لحاظ سبک انواع کابینت آشپزخانه را می توان در دو دسته کلی کابینت مدرن و کابینت کلاسیک دسته بندی نمود. در ادامه به معرفی ویژگی های هریک از این دو سبک به صورت کلی پرداخته شده است.
کابینت آشپزخانه سبک کلاسیک
کابینت کلاسیک عموما از جنس چوب و تداعی کننده ی فضایی نوستالژیک و سلطنتی می باشد. در این کابینت ها از قطعات ابزار خورده حجیم استفاده می شود و به دلیل استفاده از یراق آلات با نقوش برجسته و جنس برنزی یا مسی جلوه ای سلطنتی به کابینت آشپزخانه و به طور کلی آشپزخانه می دهند. البته در خصوص کابینت کلاسیک رومی عموما یراق آلات به رنگ های طلایی و نقره ای می باشند و سرستون ها تداعی کننده فضای کلاسیک ایتالیا هستند. بر خلاف کابینت مدرن کابینت های کلاسیک عموما دارای عمق زیادی هستند و رعایت تقارن در این نوع کابیت بسیار مشهود است. در کابینت کلاسیک استفاده از درب های سبک مولین به ویژه در کابینت های بالا بسیار رایج می باشد. این مدل درب ها که از شیشه و چوب ساخته شده اند، به دلیل قابل رویت بودن فضای داخل کابینت می توانند حالت ویترین را در کابینت سبک کلاسیک ایجاد نمایند. کابینت های کلاسیک داری رنگ های مات هستند و عموما به رنگ چوب و یا سفید طراحی می شود. در صورت انتخاب کابینت کلاسیک بهتر است از اجاق گاز مبله استفاده شود تا فضای سلطنتی و کلاسیک ایجاد شده در آشپزخانه حفظ و تقویت گردد.
کابینت آشپزخانه سبک مدرن
استفاده از کابینت های مدرن هر روز بیشتر از گذشته مورد توجه افراد و طراحان قرار می گیرند. کابینت آشپزخانه مدرن از نظر جنس دارای طیف وسیعی می باشد که از جمله آنها می توان به ملامین، MDF و هایگلاس اشاره نمود. کابینت مدرن در که در بسیاری از موارد نقطه مقابل کابینت کلاسیک می باشد فضای مینمال و صنعتی را در اختیار افراد قرار می دهد. در این سبک از کابینت آشپزخانه دیگر خبری از قطعات حجیم و ابزار خورده نیست و تنها از قطعات صاف و به اصطلاح فلت استفاده می شود. بر خلاف کابینت کلاسیک کابینت مدرن در رنگ های مختلف و به هر دو صورت مات و براق دیده می شود. در این نوع کابینت به جای استفاده از ویترین، از باکس و شف استفاده می گردد. یراق آلات در این نوع کابینت عموما در رنگ های سفید و نقره ای بدون هر گونه نقوش پیچیده دیده می شود. استفاده از اجاق گازهای صفحه ای در کنار این سبک کابینت بسیار مرسوم و بجا می باشد.
نکات اساسی در انتخاب سبک کابینت
تا کنون انواع کابینت و ویژگی هریک از آنها بیان گردید اما در انتخاب نوع کابینت نیاز است علاوه بر ویژگی های هرسبک به موارد مختلف دیگری نیز توجه گردد. از اصلی ترین این نکات می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1- اصلی ترین مسئله در انتخاب سبک کابینت همخوانی و همنشینی آن با سایر بخش های و سایل خانه از جمله مبلمان می باشد. در صورتی که تمام وسایل از یک سبک مشخص تبعیت نمی کنند لازم است انتخاب کابینت آشپزخانه بر اساس سبک قالب صورت پذیرد.
2- نکته دوم که باید به آن توجه شود نور آشپزخانه می باشد. در کابینت های مدرن امکان ایجاد نورپردازی با نورهای مخفی از کف فراهم شده است لذا در صورتی که نور آشپزخانه کم است استفاده از سبک مدرن با رنگ های روشن براق و نورپردازی مناسب می تواند راه گشا باشد.
3- همچنین ارتفاق سقف در انتخاب سبک کابینت به ویژه سبک کلاسیک بسیار اثر گذار می باشد. نیاز است ارتفاع سقف در زمان استفاده از سبک کابینت کلاسیک بلند باشد تا از ایجاد فضای شلوع جلوگیری شود.
با مد نظر قرار دادن نکات مطرح شده علاوه بر انتخاب کابینت آشپزخانه مطلوب می توان به ایجاد فضایی یکدست و آرامش بخش و دکوراسیون چشم نواز دست یافت.