به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه شورا و شهرداریهای کشور تاکنون اقدامات ارزنده و بیشماری برای بهبود بخشیدن کیفیت زندگی مردم انجام دادهاند، اظهار داشت: اجرای پروژههای عمرانی شهری یکی از برنامهها و اولویتهای مدیریتهای شهری در اقصی نقاط کشور است که بر اساس نیاز منطقه و شهر و طبق مطالعات دقیق در راستای گرهگشایی از مشکلات مردم انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه نداشتن درآمدهای پایدار برای شهرداریها مشکلات فراوانی را به وجود آورده است افزود: شهرداریهای دارای رتبههای بالا و شهرداریهای کلانشهرها معمولاً توانایی انجام برنامههای عمرانی شهری را بر اساس بودجه و درآمد خود دارند اما برخی از شهرداریهای کوچک و کمدرآمد برای تامین مالی پروژهها عمران شهری خود با مشکل منابع مالی مواجه هستند که دولت برای حل این مشکل تصمیماتی اتخاذ کرده است.
سخنگوی وزارت کشور تصریح کرد: دو تصمیم مهم برای کمک به تامین مالی پروژههای عمرانی شهری از سوی دولت اتخاذ شده است که میتواند کمک شایانی در سرعت بخشیدن به اتمام پروژههای عمرانی در شهرهای کوچک داشته باشد.
سامانی با بیان اینکه شهرداریها باید با توجه به محدودیتهای منابع مالی پروژههای عمرانی را بر اساس اولویت و نیازمندیهای اساسی مردم اجرا و تکمیل کنند، اضافه کرد: اعطای وام قرض الحسنه به شهرداریهای کم درآمد و انتشار اوراق مالی اسلامی دو تصمیم مهم دولت برای حل مشکل تامین مالی پروژه عمرانی شهری است.
وی تاکید کرد: بر اساس آخرین گزارش دریافتی، اعطای 125 فقره وام قرض الحسنه به شهرداریهای کشور به ارزش 224 میلیارد و 680 میلیون تومان و انتشار بیش از 100 هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی به تصویب رسیده است.
سخنگوی وزارت کشور گفت: پرداخت وامهای قرض الحسنه به شهرداریهای کم درآمد آغاز شده و تاکنون حدود 105 میلیارد تومان پرداخت شده و این اقدام با همت دولت با هدف رفع مشکلات شهرهای کم برخوردار ادامه دارد.
سامانی یادآور شد: مشکلات موجود در شهرها یک مشکل عمومی است که از جمله آن میتوان به تراکم فروشی با هدف تامین منابع مالی اشاره کرد به همین جهت وزارت کشور در این دوره لایحه درآمد پایدار شهری را تهیه و تدوین کرده که امیدواریم این لایحه هر چه زودتر به تصویب برسد.
منبع: خبرگزاری تسنیم